Thursday, April 26, 2007

The Better Behavior Wheel

  Az előbb panaszkodtam, hogy nem nagyon fogadnak szót nekem a gyerekek, vagy legalábbis nem azonnal... Hát éppen amerikai weboldalakon keresgéltem a vasárnapi gyerekórához valamilyen barkácsötletet, amikor ráakadtam valamire. Ez a The Better Behavior Wheel, azaz A jobb viselkedés kereke. Ez egy olyan papírból készült szerkezet, kerékféleség, amit a szülő kiakaszt a falra, és fel van osztva tortaszelet-szerűen büntetésekre. Ha a gyerek rosszalkodik, akkor meg kell pörgesse a kereket, mint a kaszinóban, és ahol megáll a mutató, azt a büntit kapja. A következő hibákért jár a kerékforgatás: veszekedés, villany égve hagyása, rendetlenség, adott munka rosszul való elvégzése, hazugság, adott dolog kérdezés nélküli elvevése, feleselés. A büntetés lehet tv-nézés megvonása 24 órára, szemét levivése, más szobájának kitakarítása, ilyesmi. A nő, aki ezt kitalálta, azt ígéri, hogy az otthonunk atmoszférája meg fog változni "overnight".
  Nnnnna, most már csak azt a  24,95$ plusz 9,95$ postaköltséget kell összeszednem a kerékre, aztán  nem fogtok tőlem több panaszkodós bejegyzést olvasni.

5 comments:

Anonymous said...

Es ha az "overnight" nem jon be, vallaljak, hogy visszakuldik a penzt?
Jozsi

Időbeosztás-guru said...

No én készitek egy jobbat, és akkor azt a nevet adom neki, hogy "The Better Better Behavior Wheel".

Anonymous said...

márta,ne aggodj,majd lesz jobban is...ok nekem 2 fiam van,de ne hidd hogy itt jobban megya dolog...javulást kivánok neked(ne még kiabálj:))
Marika

márta said...

Naplopó, készíthetsz százszor jobbat is, kétlem, hogy a világnak ezen a felén bárki megrendelné. Mert az ötlet nem rossz tulajdonképpen. Csak azért nem is annyira jó, hogy ebből egy egész vállalkozást indítson valaki. Például akár nekem is eszembe juthatna ilyesmi, de amilyen élhetetlen vagyok, eszembe se jutna, hogy pénzt csináljak belőle. De úgy látszik, ez az amcsiknál működik.

márta said...

Marika, kösz a bátorítást:) Nem is szoktam kiabálni, csak lassan olyan leszek, mint egy papagáj. És, ha látják, hogy nincs hangom, teljesen kihasználják a helyzetet.
Csak azt nem tudom, hogy régen hogy csinálta pl. anyu, mert én első vagy második szóra haptákba vágtam magam...