Túrós-mazsolás pite
Hozzávalók: 250 g finomliszt, 125 g margarin, 60+100+120 g porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája + 3 tojás, 1 tasak sütőpor, só, 100 g puha mazsola, 500 g tehéntúró, 2 tasak vaníliás cukor, 2 ek. zsemlemorzsa, 1-2 ek. vanilíás porcukor.
1. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadunk 60 g porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölben elkevert egy tojás sárgáját, a sütőport és egy csipet sót, összegyúrjuk. Téglalapot formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, fél órára betesszük a hűtőbe.
2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A túrót krumplinyomón áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk. 100 g porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal, beledolgozzuk a túrót és a mazsolát. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény, majd apránként hozzáadott 120 g porcukorral tömör habbá verjük, és beleforgatjuk a túrókrémbe.
3. A tésztát kb. 25×35 cm-es lapra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával, egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet, és további 35-40 percig sütjük. a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kockákra vágjuk, majd tetejüket meghintjük vanilíás porcukorral és gránátalmagyöngyökkel díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment