Wednesday, February 27, 2008

Mostanában

nem nagyon húzom fel magam ilyen-olyan politikai dolgokon, mert hogy minek az, meg aztán van nekem anélkül is elég dolgom...De ezt nem hagyhatom ki: szóval az úgy volt, hogy a német hírszerzés megvásárolt valami liechtensteini bankból ellopott listát (ez is elég vitatható amúgy), amely azon ( nemcsak német állampolgár) dúsgazdagok neveit tartalmazza, akik oda menekítették pénzeiket lakóországukból, természetesen az adózást megúszandó. Ennek következtében hatalmas lebukások vannak folyamatban, és állítólag sokan annyira kikészültek idegileg, hogy önként és dalolva mennek bevallani bűneiket a rendőrségnek illetve adóhatóságnak.
És az van, hogy a németek felajánlották a többi országnak, hogy ingyen odaadják bárkinek a listát, hogy vonják felelősségre, akit kell, ha úgy gondolják. A svédek és hollandok el is fogadták, de mit mondtak a mieink? Na mit? Hát azt, hogy :megvárják, amíg Berlin hivatalos értesítést küld arról, hogy átadná a liechtensteini listát, és akkor eldöntik, hogy kérik-e. (MR1-Kossuth Rádió)
Az én részemről ez no comment kategória. És tulajdonképpen nem is kellett volna megemlítsem, mert a blogjába az ember olyanokat írjon inkább, ami érdekes, és más, mint a megszokott, és szívderítő, és ez a hír valahogy most egyik sem az előbbiek közül. Inkább jól lemegyek a pincébe vajat csipegetni.

1 comment:

Anonymous said...

most akkor felhuztad magad?
mert ha lementel a pincebe, akkor inkabb lehuztad magad ;)

amugy, en nem siratom azokat akik bujtattak a penzuket. mert a bujtatassal az egyensulyt billentik ki... stb.