Tuesday, February 12, 2008

Olvasom a

fidesz honlapján, hogy plakátpályázatot hirdetenek "Így kormányoztok ti..." címmel, ahova "olyan vicces plakátokat, képeket, rajzokat, montázsokat, karikatúrákat várnak, amelyek görbe tükröt tartanak a kormány elé, bemutatva a magyar mindennapok abszurditását. " (Amúgy életemben először jártam politikai párt honlapján.) Az első díjazott laptopot fog nyerni, meg ilyeneket. Úgy tudom, tavaly is volt plakátpályázat "Mit kaptál Gyurcsánytól?" címmel.
Amúgy én szeretem a görbe tükröket, csak egy idő után az ilyen plakátizék elég unalmasak...és fidesz-plakátról nekem, míg élek, a rosszabbul élünk, mint négy éve-féle depresszív hangulatú remeklődések jutnak eszembe. Nem tudom, készült-e vajon felmérés arra nézve, hogy hozott-e a konyhára bár egy szavazót is az a plakátsorozat? Biztos, hogy igen, manapság már mindenféle felmérések vannak.
Hát igen, ez az, amit én nem értek, és már máskor se értettem, hogy miért úgy kell kampányolni, vagy akármit, hogy közben a másikat akarjuk befeketíteni mindenáron. Mintha attól mi fehérebbek lennénk, ha felnagyítjuk a másik foltjait. Ha csak egy olyan párt lenne, aki a saját dolgával törődne, és végre normális utat és célokat tudna bemutatni, biztos, hogy rászavaznék, még akkor is, ha Micimackó lenne az elnöke...
Najó, ennyi. Már rég nem írtam politikáról, és már hiányzott.

7 comments:

Anonymous said...

Már azt hittem, be akarsz nevezni a pályázatra...Szerintem, tutti biztos, hogy nyernél vele,tudnál te olyan karikatúrát készíteni,hogy csak na:))

márta said...

A laptop az nagyon csábító, de karikatúrát csak max. betűkkel, ha tudnék készíteni, olyan pályázatot meg nem írt ki senkise.:)

Anonymous said...

teljesen egyetertek a velemenyeddel.
ha igy folytatjak a fideszesek, toluk is megcsomorlunk...vagy mar meg is vagyunk?:))
hat tobbek kozott emiatt is tart ott Magyarorszag, ahol tart. Nagyon kifejezo es talalo, h a "part" szotobol ered a "partaskodas" vagy "partoskodas" (melyik a helyes?:) ). Ehhez aztan ertenek!!

Anonymous said...

Hát Lea, én már rég megcsömörlöttem tőlük és semmi pénzér' nem szavaznék rájuk, bár tudom, hogy ez egy erdélyi szájából nem hangzik túl jól:))

Anonymous said...

en, mint aki sose voltam erdelyi... amondo vagyok, hogy Hofi tukret kene elovenni :)
en pl. ugy szoktam ertesulni a magyar politikai helyzetrol, utolag persze, hogy radiokabaret hallgatok. sokkal jobb igy nezni a dolgokat, mint ugy :)

csakhogy tudjatok, itt se rozsasabb a szitu, 4 ev utan :) a kaja-jegyeket pl. eros 22 szazaddal emelik meg, igy 7.56-rol az etvagyam felszokkent 7.88-ra. ez pedig hiven tukrozi azt, hogy a feldolgozott tej ara pl. majd 50%-al "osszement". szoval... ezt siman megcsinaltak fel ev alatt. no comment :)

liv said...

Eldobom tőled az agyam, mint mindig! :D

lmolnarzsuzsanna said...

Igazából szerintem jól írtál már az elején is! Én szeretem ezeket a bejegyzéseket is - és nem is veszítettek aktualitásukból.