Friday, August 22, 2008

Délután kitaláltuk, hogy

menjünk el biciklizni. Ez azt jelenti, hogy:
1. Elő kell venni a tetőcsomagtartó részeit az ágy alól.
2. Fel kell szerelni az autóra.
3. Elő kell venni a tetőcsomagtartóra szerelendő biciklitartókat az ágy alól.
4. Fel kell szerelni a tetőcsomagtartóra.
5. A kisbicikliket le kell vinni a balkonról és felszerelni a biciklitartóra, ami a tetőcsomagtartóra van szerelve, amit az ágy alól vettünk elő.
6. Nagybiciklivel ugyanez.
7. Bepakolni: fejvédőket, tenni harapnivalót, innivalót, pulcsit hideg idő esetére.
Mindezt a szomszédság valamint a szomszédság összes rokona és barátja szeme láttára kellett ma végigművelni, merthogy a gyerekük ma tölti az egy évet, és buli készült a ház mellett. Meglepetésünkre nekünk is szóltak, hogy szeretettel várnak egy bratwurst-ra. Ha már annyit kínlódtunk a bicikli-mizériával, akkor majd UTÁNA - feltétlenül...
Beülvén az autóba elindultunk a városon kivülre, ahova a biciklizést terveztük. Közben megálltunk egy boltnál, hogy vegyünk valami ajándékot a kis ünnepeltnek, mert azt úgy illik. Utána elkezdett esni az eső és hazamentünk, és az ünneplő sereg szeme láttára visszapakoltuk a cuccost. Én felvettem egy normálisabb blúzt, feltettem egy nyakláncot és kimentünk mi is a társasághoz. Ültünk egy-két órát, ettünk-ittunk ezt-azt...Jó volt, nagyon kedvesek itt az emberek, de tényleg. Szomszédasszony felajánlotta, hogy reggel ad a megmaradt finom salátákból, úgyhogy holnapi ebéd megoldva. Szeretem, amikor hasznosan töltjük el az időt...:)

5 comments:

amilgade said...

:-) Legalább lehetett enni, ha már a bicajozás nem jött össze! ;-)

Anonymous said...

:)ez olyan tipikus német:)))Willkomenn!

Klári B. said...

szuper... milyen szomszedsag :0

Anonymous said...

Es ugye ezt egyedul csinaltad vegig? Mert en ezt tartom, Betti viszont azt hitte, hogy a ferfinep vegezte.

márta said...

Mármint a biciklifelszerelést? :) Mivel nálunk a férfinép csak egy személyből áll, ketten csináltuk. Így is tetemes időt vesz igénybe...:)