Saturday, April 19, 2008

Aki itt most engem


olvas, még azt hiszi a végén, hogy egy merő kirándulás az életünk, pedig nem is, igazán. Tény, hogy ma is voltunk, de Tibi csak hétvégén ér rá, hétközben tulajdonképpen csak mi, a lányok megyünk erre-arra. Ma esős, ködös idő volt, de azért elmentünk, egy tavat akartunk megnézni, csakhogy nem láttuk a köd miatt, pedig ott álltunk a partján. Ezek a kirándulások amúgy nem annyira zökkenőmentesek, merthogy mindig van a családban olyan, akinek nincs kedve menni, aki fáradt, akinek egyszerűen csak nyafoghatnékja van, ésatöbbi. Ha mindenki jókedvű, akkor vállalom én a kivétel szerepét. De biztos csak nálunk van ilyen. Szóval esernyővel kirándultunk, valami 15-20 m-es fenyők között. Viccesen néztünk ki, mint valami törpék. Nem csodálkoztam volna azon sem, ha manók vagy tündérek lépnek ki a fák közül. Mióta hazaértünk, próbálom magam utolérni a házimunkával, sikertelenül. Ja, és megérkeztek a fakockák Enikő szülinapjára, nagyon szépek, itt rejtegetem az ágy alatt még holnapig. A feladó tett a csomagba bónuszként egy nyalókát is, amit majd mindjárt én fogok megenni, mert van már némi elképzelésem arról, hogy mi történne, ha a gyerekeknek adnám. (Egyszer volt már ilyen, tehát, hogy egy nyalókára jutott két gyerek, s mikor egyik nyalta a meg, a másik ordított, és viceversa. Kímélnem kell az idegeimet néha.)

5 comments:

idrah said...

Aztaaaa... ez az erdő :-O!!! Nagyon tetszik!!!!!!!

Rena said...

Mondom itt Dániank hogy: milyen bátor ez a Márta, el mer indulni 3 gyerekkel az erdőbe...
Én 1-el nem merek akárhová elindulni s ha meg kellene fogalmazzam mitől félek, szerintem nem tudnám. Majd kinövöm, ha nekem is lesz 3 :)

márta said...

Általában azért óvatos vagyok én is. Az biztos, hogy minél több a gyerek, annál nagyobb a ricsaj is, és ez biztonságot sugároz. Amúgy meg nem vagyok hajlandó egy félelmetes világban élni. Többek között ezért is nem szeretek nagyvárosban élni, ahol annyi mindentől lehet tartani.

Lele said...

Indrah-val egyet értek.Te minket csak az írigység útjára vezetsz(Hi!Hi!)!!!én legalább egy jóó fél órát kénne busszozzak és...és egy nagy dombra felmásszak,hogy erdö közelébe kerüljek.De egyszer ezt is megteszem.Az anyúka is megérdemli a bónuszt,csak igy tvább.Többet ésszel mint erövel....

Anonymous said...

jaj, Márta, korábban én csak szentirigységből tettem megjegyzést a kirándulásaitokra... csak csodálni tudlak azért, hogy annyiszor ahányszor összeszeded magatokat, és kimentek a szabadba - innen is látom, hogy amit nagyon akarunk, azt lehet is :P
rád gondolva én is iparkodni fogok