Wednesday, April 16, 2008

Az úgy van,

hogy minden reggel én viszem autóval Tibit munkába, még mielőtt a gyerekek iskolába mennének. Na, és van a klinika előtt egy hatalmas parkoló, amelynek van egy bejárata és egy kijárata. Az első munkanap után valamiért megváltoztatták a dolgokat: felcserélték a bejáratot a kijárattal. Én tudok kresz-táblát olvasni, ezért látva a piros körben a vízszintes fehér csíkot bementem az új bejáraton, és kijöttem az új kijáraton (tehát be a régi kijáraton és ki a régi bejáraton:). De a népek többsége így 3 hét után is a régi útvonalon járkál, és csak a véletlenen múlik, hogy nem lesz koccanás a kimenetnél, mert csak egy autó tud a kapun átmenni.
Dilemmám a következő: vajon menjek-e továbbra is a helyes, de kockázatos útvonalon, vagy követve a többséget, válasszam a helytelen, de szerintem biztonágosabb megoldást?
Merthogy: 1. én szabálykövető is, és 2. nyájszellemmel megáldott nőszemély is vagyok. Elég unalmas, nem? Tudom, hogy érdekesebb, ha valaki lázadó, és individualista, vagymi, de például én soha nem festettem lilára a hajam, csakhogy kitünjek a tömegből, mert én jól elvagyok a tömegben, észrevétlenül és boldogan. Most is csak az a problémám, hogy az 1.-es pont ütközik a 2.-el.
Hiába, nehéz a tisztességes eu-polgárok élete, még itt is...

7 comments:

Anonymous said...

1. Színezd pinkre a hajad.
2. Harmadik út nincs?

Anonymous said...

Ó, hát ez egyszerű, menj a szabályos útvonalon, és kész. Persze, attól még kell vigyázni, de legalább nem te leszel a hibás, ha valami történik.
Én még az üzletbe is mindig ott megyek be a bevásárlókocsival, ahol azt irja, hogy Bejárat, akkor is, ha mindenki ott jön ki. És közben szúrós szemekkel méregetem őket végig, közben-közben a feliratva pillantva, és rosszallóan csóválom a fejem. Főleg amikor ilyen 120 kg-os, tagbaszakadt, tetkós, kopasz srácokat látok.

márta said...

Anna:
1. :) Illene a bloghoz.
2. Lehetne olyan, hogy az új bejáraton megyek be, és ugyanott, tehát a régi kijáraton megyek ki. Vagy az új kijáraton megyek be, és ugyanott jövök ki. Ez már négy lehetőség összesen, és ez utóbbi kettőnél feleztem a kockázatot, illetve hát nem is, mert minden bejáratnál, akár ki, akár be megyek rajta, találkozhatok vagy egy szabálykövetővel, vagy egy szabályszegővel.

Levi: én is szoktam a fejemet csóválni, de szerintem tényleg pinkre kéne fessem a hajam, hogy felfigyeljen rá valaki...:)

Laszlo said...

De aranyosak vagytok :D

Levi, nem volt szukseg meg megmutatnod egy olyan sracnak a te kidolgozott bicepszeid, s gyors reflexeid remiszto hatalmat?

Es Marta, en is a szabalyos uton mennek... s kozben mosolyoghatsz azokra, akik megszegik... s varsz, hogy hatraljanak, hogy kimehess :)

SKata said...

Hát,sztem nagyon nagyon odafigyelve,de haladjál csak a helyes úton,továbbra is:))))!

Anonymous said...

Én a helyes útvonal, a tömeg és a természetes hajszín mellett szavazok.

Anonymous said...

hat, nekem mr. bean jut eszembe :))

szerintem meg kellene csinald azt, hogy megallsz a kijaratnal, az aktualisnal, es egy nagy tablan felfrissited a tomeges teveszmet, hogy marpedig ez itt az aktualis AUSGANG :) a tabla lehet pink, vagy a betuk pink, vagy a kocsi-pink :))