Tuesday, April 29, 2008

Ha azt hittük

volna is, (amit persze nem hittünk), hogy könnyű lesz...hát nem könnyű. A blog kicsit önfegyelmező eszköz is, hogy a jónak és szépnek állítsak emléket. Erre amúgy is hajlamos vagyok, mert makacsul hiszek abban, hogy az élet szép, az emberek jók, ésatöbbi. Olyan dolgokat tanulunk meg, egymásról is, meg úgy egyáltalán, amire nem lett volna alkalmunk, ha maradunk a régi kerékvágásban. Az élethez bátorság kell. Ami nem öl meg, az megerősít. Meg ilyenek. Hogy a közhelyekben mennyi igazság van!!!

7 comments:

SKata said...

De legalább már ott vagytok és tudjátok,mivel kell "szembenézni"!Az ismeretlen rosszabb volt,nem?

márta said...

Igen, igazad van. :)

Rena said...

Na akkor írok én is egy közhelyfélét vagymit: "Én nem tudom mi fáj majd jobban, mi itt örökre elveszett vagy mi él a múltban s onnan kivenni nem lehet" Ne kérdezd, hogy jön ez ide, eszembejutott a pósztot olvasva és kész :)

Laszlo said...

Hát az élet az mindenhol szép, Márta, ha mindenünk Krisztus!

S neked még van négy drága emberkéd a családban is, akiknek örülj :)

márta said...

Rena, kösz az idézetet...Esszét lehetne írni róla...:)

Oszkár: én örülök, meg minden, hát hogyne...Meg aztán a képlet nem így van: szép élet = könnyű élet. Unalmas is lenne.

Laszlo said...

Nem nem. Igazad van. Látom, megtanultad a képleteket, amikor kellett...

Anonymous said...

én is néha csodálkozom magunkon, hogy volt bátorságunk mindent otthagyni és itt újat kezdeni (ezért meg tudlak érteni, bár nektek egy fokkal nehezebb ez a nyelv miatt...)de én cseppet sem bánom, sőt a kihívások csak újabb lendületet adtak;és mi úgy tapasztaltuk, hogy ez az új helyzet minden téren megújulást és felfrissülést hozott számunkra is (gyermekeink számára is)...ezt most hosszú lenne elmagyarázni, de mi így éltük meg:)
Erőt, kitartást és sok örömet nektek is tehát:)))