Thursday, April 17, 2008

Lassan, de biztosan

kezdek rászokni az e-bay-ezésre. Aki nem tudná, ez egy olyan valami, ahol akik el akarnak adni cuccokat, felteszik a fényképét a netre, a vevők licitálnak rá, és aki legtöbbet ígéri érte, az viszi el. Amúgy egyedül az öcsém hibás ezen legújabb szokásom miatt, mert ő mondta, hogy van ilyen, és például Enikőnek 1 euróért (+ postaköltség) vettünk egy kb. 240 db-os fakockakészletet, ami remélem, hogy megérkezik a szülinapjáig. Gyerekkoromban nekünk is voltak ilyen fakockáink, és mivelhogy mi sem voltunk a legjobb gyerekek, egyszer kaptam is a fejemre egy ilyen kockával, és tudom, kedves Zs., hogy utálod, hogy ezt mindenkinek állandóan elmondom, de ez az én blogom és azt írok bele, amit akarok. :) És ma kinéztem magamnak egy csomó könyvet, például a teljes német Narnia sorozatot is 1 euróért kínálják, meg Oscar Wilde, meg Thomas Hardy könyveket is láttam...Muszáj fejleszteni valahogy a német szókincsemet. :)
Mondjuk, nincs saját licitálási jelszóm, vagymim, csak Tibinek van, de ez jó is így, mert még a végén fűt-fát összevásárolgatnék, szóval kell egy felügyelő bizottság is a folyamatba. :)

10 comments:

idrah said...

Az "ebay-szenvedély" rosszabb tud lenni, mint a nikotin- vagy alkoholfüggőség... ;-) Tessék vigyázni!!! :-D

encóka said...

van egy cikkem - akarom mondani vettem egy szaklapot, abban olvastam egy cikket az e-bayról, az ezt mozgató mechanizmusról, a bizalomról amit megelőlegezel a totál ismeretlennek, akitől vásárolsz... na érdekes.
szólj, ha megérkezett a portéka!

márta said...

Idrah, valami tapasztalatféle cseng ki a szavaid mögül...:)

Kui, már Tibi is rendelt magának könyveket, és van már, ami megérkezett. Először a pénzt kell elküldeni, aztán jön a cucc. Utána pedig mindkét fél ad a másiknak egy megbízhatósági százalékot, és azt már mindenki fogja látni. Értelemszerűen senki nem köt üzletet olyannal, akinek nem 100% körül van ez az érték.

Anonymous said...

Ezek szerint a jelszót nem tudod :)

márta said...

Nem. Csak azt nem értem, miért mosolyogsz? :)

Anonymous said...

na és hol meg hogyan lehet erre rászokni?

Laszlo said...

1 euroval a tied volt a legjobb arajanlat?
naszegenyfakockatulajdonos...

márta said...

Rena, német nyelvterületen működik ez az egész (Németo., Ausztria, Svájc).

Oszkár, hát igen. Az ajánlat lejárata előtt 2 perccel akadtam rá, és lecsaptam.

idrah said...

Igen, tapasztalatom van... :-) Lassan ott tartunk, hogy a napi bevásárláson felül mindent ott veszünk :-))). Karácsonyi ajándékbeszerzést is ebay-en intéztem, és sikeres volt mindenféle szempontból. Nemcsak használt, de vadiúj dolgokat is sokkal olcsóbban tud az ember megvenni. A bizalommal eddig még nem volt gond... ;-)

Anonymous said...

az "ebay"t mi is élvezzük:)))eddig még mi sem csalódtunk!