Friday, April 4, 2008

Végre sikerült







rávennem a lányaimat, hogy "önkéntesen" jöjjenek már el velem sétálni. Minden nap kértem őket, de nem és nem akartak jönni, igaz sokszor esett az eső, de akkor is. Az az igazság, hogy itt nincsen sok játszótér, és ami van, se nemtudommi, és szerintem ezért nem akartak jönni. Én pedig nagyon szeretek bóklászni, szép kis utcák vannak, parkok, és szeretném "bejárni" a városka térképét is, tájékozódási készségeimet javítandó. Remélem, egyszer ők is értékelni fogják a szép épületeket, ilyesmit, és nem attól teszik függővé egy séta sikerességét, vagymijét, hogy kapnak-e útközben fagyit van nem.
Azt hiszem, kicsit beleszerettem ebbe a helybe. Megkockáztatom, hogy még a nyelvet is meg fogom szeretni.
Amúgy meg nagyon tetszik, hogy itt odafigyelnek a szelektív szemétgyűjtésre. Ami tényleg az. Például ma a szomszédasszonyom adott nekem nagy német szóáradat közepette sárga zacsikat, amibe a műanyag, nylon cuccokat kell tenni, és amiket, ha jól értettem, a "Rathaus"-tól ( ez valami hivatalféle) lehet ingyen beszerezni. Mármint nem a szemetet, hanem a zacsikat. Egy külön zacseszbe gyűjtjük a papírféléket, amit kicsit messzebb kell vinni valami kék kukákba. A többi pedig fehér zacskóba gyűjtve megy a rendes kukába. Utóbbi időben amúgy is nagyon zavar, hogy annyi szemetet termelünk. Hogy minden ételféle annyira be van csomagolva, és azt a sok csomagolóanyagot csak úgy eldobjuk.
Meg az is tetszik, hogy a boltokban annyi lisztféle kapható, elérhető áron. Tiszta lisztrajongó lettem, mióta itt vagyok. Például ma tönkölylisztet vettem, hogy majd ezt is jól becsempésszem a kenyereimbe.
S közben eszembe jutott, hogy ideje utánanéznem, mi még történt Putyinnal, meg a nagyvilágban, mert azt tudom, hogy mik vannak a magyar politikában, de arról nagyon nincs kedvem írni.

8 comments:

Noémi-Ruth said...

Látod és fentebb egy angol olvasót is szereztél :))) a végén ő meg magyarul fog megtanulni, annyira tetszeni fognak neki az írásaid is :)))

márta said...

Ez csak reklámféleség...

Tücike said...

mindig tetszett nekem az a "rathaus".. mindig az ugrott be, hogy pockok háza :)))

Anonymous said...

szoval el kell menned a primarie epuletebe :)
ugye vannak bicikli utak is?
tovabbi jo boklaszast :)

Anonymous said...

ah.. elfeljtettem irni, hogy putyin kezett fogott basescuval most a summit alatt. szoval... errefele jart :)

az angol cigizo meg csak reklamozni akarta magat ;)

Noémi-Ruth said...

jól van, tudom, de tiszta poén, hogy éppen egy ilyen bejegyzéshez került :)))

amilgade said...

Elszégyeltem magam. Mi is tudnánk szelektív hulladékgyűjtést végezni, csak lusták vagyunk. Bár kötve hiszem, hogy az önkormányzatnál, vagy a városgazdánál kaphatnánk zsákokat! ;-)

Lele said...

A "Rathaus" az a Polgármesteri Hivatal,lehetséges,hogy van egy "BürgerBüro" is ,ahol minden ilyen-olyan hivatalos papír és szolgáltatások(pl sárga zacskó,autószámtábla stb.) lehet elintézni.
Tucike:pockok háza(Ratten Haus),nagyon vicces,ma még nem kacagtam ilyen jól