Monday, April 21, 2008

Á, nincs kedvem


semmihez. Vagány lenne mindig összeszedett és optimista hatást kelteni, hát nem tudok. És nem is célom, bár az utóbbi időben igazán jól fésült pósztok születtek. Azonkívül, hogy só helyett cukrot tettem ma az ételbe, az is bosszant, hogy németül még nem tudok, angolul pedig már nem tudok. Semmit se tudok rendesen. Jaj. (Viszont magyarul még tudok. ) Mindenhez értek egy picit és semmihez se igazán. (Miért hogy, a gyerekek mindig akkor vannak a leghangosabb kedvükben, mikor én csendben és diszkrét visszavonultságban akarom sajnálni magam?)
De legalább itt szórakozom a német mentalitás legújabb megnyilvánulásán: tegnap felfedeztünk egy kis penészféleség foltot egyik szoba sarkában. (Ez új lakás, és szerintem nem száradt ki rendesen a fal, vagy nem tudom.) Ma szólt Tibi az irodában, hogy mi van, és az előbb jött is a közvetítő, befújta valamivel a falat, úgyhogy most nincs folt. És hozott egy újabb komplett szerződést, ami szépen ábrákkal dekorálva bemutatja, hogyan és hány percig kell egy nap szellőztetni. Ezek szerint pontosan 5 féle szellőztetés van. És most szerződés is rögzíti, hogy mi ezeket végre fogjuk hajtani. Illetve hát naponta 2-szer kell szellőztetni, szabadon variálva és kombinálva az 5 féle lehetőséget. (Eddig naponta 4-szer szellőztettem, most akkor lehet, hogy benyújtok egy újabb szerződéstervezetet, hogy egyezzünk ki a háromban.)
Hogymikvannak!

U.i. Utólag betettem a szerződés ide vonatkozó oldalát, kinagyítva és szótárral vagy anélkül ti is okulhattok belőle

9 comments:

Éosz said...

:-)))))))))))))))))
Nagyon Jó!!!!!!!!

Anonymous said...

lennél szíves szánni egy bejegyzést az ötféle szellőztetés leírására? merthogy nálunk is penészednek a falak:)
és most úgy egy kicsit magamra ismertem benned és ez olyan jó!:)

Anonymous said...

És kibírtad, hogy nem nevettél a szeme közé a közvetítőnek?

márta said...

Ki. Merthogy csak utólag esett le, hogy mi is az pontosan, amit aláírtam. De például Tibi nem is tartja annyira viccesnek, szerinte ez nem is szerződés, csak tudomásulvétel. Szerintem meg, ha én is, meg ő is aláírta, akkor az csak valami szerződésféle.

idrah said...

Hát, hogy mik vannak???!!! Én is No-ban élek, de ilyet még nem láttam/hallottam... majd lefordultam a székről, annyira nevettem :-D :-D.

Egyébként nálunk is penészedtek télen kicsit a falak + "folytak" az ablakok és én a kettes számú technikát alkalmaztam(om) ;-)

amilgade said...

:-) Nem hiszem el!!! :D Most nem tudom, hogy ilyen helyzetben megsértődnék, mert azt hiszi, hogy nem tudok "rendesen" szellőztetni, vagy egy jót nevetnék! ;-)

Noémi-Ruth said...

Hm, én meg keresem a szavakat, de nem találom...

Laszlo said...

Milyen izu volt az az etel?

márta said...

Nemjó.:)