Monday, April 7, 2008

A hölgy,

akitől béreljük a lakást, pont fölöttünk lakik. (Szerencsére, hogy nem alattunk, ezt bizonyos okok miatt mondom, amelyekről kisgyerekes szülőknek azért lehet némi elképzelésük...) A múltkor becsöngetett, mert akart adni még egy kulcsot a lakáshoz, és ahhoz írt egy komplett szerződést, amit alá kellett írni. Így megy ez : egy plusz kulcs, egy plusz szerződés. Akkor ajánlotta, hogy hétfőnként vigyük el a gyerekeket egy általa tartott lány-fociedzésre. Ilyen ajánlatot az ember nem utasít el, főleg ha idegen, és nincsenek ismerősei, mert azért jó lenne, ha lennének. Ma el is vittem őket, el is késtünk kicsit, de csodák csodája!, megtaláltam a Sportplatz-ot. Végül is csak Sára vett részt az edzésen, mert Enikő eldöntötte, hogy ő aztán nem akar focizni, Anna pedig egyelőre tartózkodó álláspontot vett fel. Tehát mi az autóból néztük végig a dolgokat. A végén tökéletes nyelvtudásom segítségével megérdeklődtem, hogy jöhet-e Sára máskor is (mert láttam az orra hegyén, hogy mennyire élvezte az ugrabugrát), és hogy mennyibe kerül, meg ilyenek. Remélem, jövő hétfőre Annának is megjön a kedve a focizáshoz, mert...hm, fogalmam nincs, kitől örökölhette, de eléggé kényelmeske, és nem ártana, ha kevésbé lenne az. Szerintem.

7 comments:

Anonymous said...

Óóó, a foci az nagyon jó sport. Szerencsére már kinőttem a focimániából és az még nagyobb szerencse, hogy ez úgy történt meg, hogy nem váltotta fel valami más féle-fajta sportmánia. És most már talán nem javasolnám a lányomnak, hogy focizzon, a fiamnak (ha lesz nekem olyan) már talán igen.
De a ti esetetekben, amikor tényleg az a tét, hogy ismerősöket, barátokat szerezzen az ember magának meg a gyerekeknek, azt hiszem bármilyen sport belefér :)

Lele said...

Nincs a városkába sportegyesület,ahova elvihetnéd a lányokat,pl.tornaóra vagy más ajánlatok is vannak ilyen helyen?A németek elég eggyesület-mániások,úgy hogy biztos akad valami a környéketeken is.

Anonymous said...

sok sikert a lányoknak a focizáshoz:))én is szerettem mindig focizni:)

márta said...

Úgy látszik, a hiedelmekkel ellentétben, a lányok többsége rendelkezett valaha focimániával (merthogy én is...)
Mondjuk, itt az a lényeg, hogy friss levegőn vannak, és mozognak.

Lele: tényleg, egyesület-mániások? :) Majd lassan kiismerem magam, és rákérdezek dolgokra, meg aztán úszni is jó lenne vinni őket...

Lele said...

Szétnéztem a városkátok homepage-én.Hm..sok nincs.Próbáld meg a Sporthalle-nál:nyáron majd tudtok menni a nyitott úszodába,addig ...a varázsszó WEIMAR.

márta said...

Köszönöm...Igen, Weimar még felfedezésre vár.

SKata said...

Tetszik,mikor a lányok fociznak!A sok kis "tündérből" sárkány lehet egyből:))))!