Wednesday, April 23, 2008

Valami



gyönyörű idő van, végre. Itt átfolyik egy patak a város közepén, és ott jól megtanulmányoztuk a vadkacsák szerelmi életét. Két dolog biztos: 1. több a fiú, mint a lánykacsa, és 2. ha megjelenik egy kacsahölgy, akkor mindjárt iszkolhat is tovább, mert azonnal egyszerre négy-öt kacsafiú is akar neki udvarolni. Gondolom, ez az élet rendje kacsáéknál.
Amúgy meg kiderült, hogy a Schulgarten nevű tantárgy tényleg kertészkedést takar, ma meg is mutatta Anna, hogy hol gazoltak meg gereblyéztek. Kíváncsi vagyok, vajon fognak-e ültetni is valamit majd.
Csodálatosak ezek az egyszerű dolgok. Számomra rengeteget jelent, hogy egy igazán szép helyen lakhatok jelenleg. Kicsit elfeledteti velem még a nyelvi akadály miatti magányt, és a tartósnak tűnő fejfájásomat is.

Miről álmodik egy patak?

Ha akarsz, fuvolázni megtanulsz.
Utánozni a vihart is lehet.
Milyen időt várhatsz, megtudhatod.
S a Holdba szállnak már az emberek.

De senki nem tudná megmondani,
hogy miről is álmodik egy patak.
És senki sem tudna teremteni
egy almát, egy fát vagy egy madarat.

Jan Rousselot

10 comments:

Babi néni said...

Szerintem próbáld meg, amit Kicsikató http://kicsikato.blogspot.com/ vagy Carole http://feejardin-logis.blogspot.com/ ! Zanzásítva írd le a blogbejegyzésed németül is. Egyrészt lesz, aki kijavít, másrészt (ha a profilodban is szerepel), találhatsz "ottani" magyar vagy helyi német barátokat, akik segítenek beilleszkedni. :o)

Én drukkolok, hogy sikerüljön!

Anonymous said...

ez a fejfájás....jaj,jaj...eröl én is tudok sokat mondani:(...gyógyulást neked!Szerintem ez az itteni idöjárás:)

márta said...

Kötéltáncos, belepillantottam a blogokba, nagyon jó ötlet, tényleg...bár tartanék olyan szinten, hogy ezt meg tudjam valósítani. :) Lehet, hogy lesz egy német blogom is, ki tudja!
Köszönöm a kommentet.

Marika, köszi, ha nem foglalkozom vele, végülis ki lehet bírni.:)

idrah said...

Márta!

Csináljunk közösen egy német blogot, aztán javítgatjuk egymást :-DDDD (más hibáit mindig könnyebb megtalálni...) Jó buli lesz!!!!! ;-)

márta said...

Jó lesz.:) Te írod, én olvasom, valaki más meg kijavítja...

Babi néni said...

Van még egy, amit olvasok, az németül és angolul van. Quilterin http://quilterin2006.blogspot.com/

Elég egyszerűen ír, így én is könnyen megértem A2-es szinten. :o)

Babi néni said...

A fejfájást meg kéne beszélni egy orvossal, mert az alacsony vércukorszinttől a magas vérnyomásig egy csomó betegség tünete lehet (a legfélelmetesebbeket nem is írom ide).

Nekem szokott segíteni az Advil ultra (bocs, a reklámért) Red bullal (megint bocs) bevéve. :o) Néha önmagában az energiaital is elég, olyankor tudom, hogy a cukortartalma és a koffein segít. :o)

Eszembe jutott, hogy ha a profilodban átírnád Pápát a településre, ahol jelenleg tartozkodsz, akkor arra kattintva rögtön megtudnád, ha valaki ott élő magyar a blogspoton fenn van és esetleg felvehetnéd vele a kapcsolatot - ha szimpatikus a blogja alapján. :o)

Mert szerintem a legrosszabb az egyedüllét. És ha így tartassz attól, hogy nem beszélsz helyesen, akkor előbb-utóbb nem is szívesen mozdulsz majd ki... :o(

Ne félj attól, hogy kijavítanak, vagy kinevetnek, vedd úgy, hogy jót akarnak. 10 éves fiamnak is azt mondtam Franciaországban, amikor nem mert megszólalni, nehogy kinevessék: "Nyugodtan beszélj! Ha kinevet valaki, simán szájba vágom." :o) Még szerencse, hogy nem került rá sor. :o)

Szerintem a németek (és a franciák, spanyolok stb.) el vannak ragadtatva attól, hogy próbálkozol a nyelvükön megszólalni. Az angolok nem ilyenek, azok javítgatnak, de szerencsére nem is ott vagy. :o)

márta said...

Én is A2-es szintű vagyok, és én is értem ezt a blogot, amit ajánlottál! Micsoda sikerélmény!
A fejfájásomat megbeszéltem a kedvenc orvosommal :), ő is vérnyomásdologra gyanakszik, de mondtam neki, hogy csak a nénikék mérik állandóan a vérnyomásukat...Nem vagyok jó páciens.
Jó ötlet a profilátírás, át is írom rögvest. És ami a nyelvet illeti, a hiba bennem van, mert itt a népek kedvesek, és eddig csak egyszer nem értették meg sehogysem, hogy mit akarok.

idrah said...

Márta!

:-DDDDDDDDDD

Ez így van! Én is úgy veszem észre, hogy tényleg örülnek, ha egy külföldi beszéli a nyelvüket. Megértenek szinte mindent, és nem húzgálják a szájukat a nyelvtani hibák és tőmondatok hallatán ;-). És a nyelvi környezet csodákra képes!!!!!!!! Hidd ezt el nekem: a "nyelvzseninek" ;-)), :-))!

amilgade said...

Irigylem a lányok suliját!!!! Jó volna, ha nálunk is lenne valami hasonló intézmény!!!