Saturday, December 8, 2007

Ma.

Jó a kedvem. Szemtelenül jó. Csak egyszer sikerült (majdnem) kizökkennem belőle, mikor egyik gyermekem feszegette a határokat. Amúgy még azt is elhiszem,hogy dübörög a gazdaság, meg minden, ami kell. Nahát, még Celine Diont is szeretem. Megkockáztatom, hogy még Zámbó Jimmyt is...na jó, őt azért nem annyira.
Bejelentkeztek kedves népek vendégségbe, már sütöm a pogácsát, főzöm a teát, és közben a gyerekeket megkértem, rakjanak rendet a nagyszobában, elvégre nem én csináltam oda a kuplerájt. Egy kis idő múlva jött Enikő a következő levéllel: Sárától Anyának. Kedves Anya, én vagyok, ne haragugy hogy most nem rakok rendet. Kérlek, mert nagyon rosszul vagyok. Rohanok a szobába, hogy lássam, mi baj, hát látom, hogy kicsi Sárám úgy fekszik az ágyon, mint Garfield ebéd után, és azt rebegi: Túl sokat ettem a tejberizsedből... :) Na, remélem, a játékok majd maguktól a helyükre másznak, mert most következetes leszek, és NEM rakok rendet helyettük.

7 comments:

Anonymous said...

Na, helyükre másztak?

márta said...

Igen. Csak nem önszántukból.:)

Anonymous said...

Remes dolog amugy rendet rakni, ezt mondtam mar? Sok no azt hiszi, hogy a ferfiak azert nem csinalnak rendet, mert mulyak, lustak, hulyek, igenytelen barmok (az utobbiban azert lehet valami) stb. Pedig nem. Egyszeruen arrol van szo, hogy a rendrakas egy folyamatos, remenytelen kuzdelem a dolgok szetszorodasa es a kosz ellen (remenytelen, mert soha sincs vege, es nem lehet gyozni). Egy joerzesu ferfi pedig nem oli az energiait olyan dolgokba, amik eleve remenytelensegre iteltettek.

márta said...

Nekem olyan férjem van, aki nagyságrendekkel rendezettebb, mint én. Úgyhogy én mitsem tudok a rendetlen férfiakról, de a rendetlen kislányokról és feleségekről annál többet. Igen, reménytelen és folyamatos küzdelem ez, akárcsak sok-sok dolog a világon. Végülis az adja az egyetlen értelmét, hogy ki(k)ért teszem.

Anonymous said...

Múlt vasárnap este feljött hozzánk az egyik kislány a gyüliből. Szétnéz a nappaliban, majd megjegyzi: hogy itt milyen rendetlenség van! Mért, nálatok nem szokott lenni? - kérdem én. Nálunk nem, mondta kicsit megbotránkozva azon, hogy is feltételezhettem róla ilyet.

Nálunk es előfordul néha, hogy nincs rendetlenség.

Anonymous said...

ez az előbbi ad én volnék :)

Anonymous said...

"kedves népek" - ez nagyon jól esett!!!
és... és olyan jó volt nálatok!!! Azt hiszem gyakrabban megyünk a Lidl-be "eztán" (ahhoz képest amilyen "gyakran" jártunk eddig), de nem a vásárláson lesz a hangsúly! :D nah jó, nem túl gyakran.
De most nem írom ki a nevem ;) - azért remélem, hogy mi voltunk a kedves népek, merthogy volt pogácsa :D :D :D
puszi