Wednesday, December 5, 2007

A politikusok

mindig meg tudnak lepni. És sokat köszönhetek nekik, egyrészt mert meglepődni jó dolog, másrészt mert miattuk látom néha úgy, hogy nem is gonosz ez a világ, csak nagyon-nagyon esendő. Most kedves kormánypártunk van a soron, de nem különb náluk csöppet sem az ellenzék sem persze...Az van, hogy az MSZP frakciószabályzata szerint szankcióval, pénzbüntetéssel jár, ha egy képviselő eltér a frakció alapelveitől, azaz engedély nélkül a frakció álláspontjával ellentétesen szavaz. (Hírszerző) Konkrétan 100 000 forintot kell leperkáljon az a képviselő, aki merészel saját, a frakcióétól eltérő véleményt kialakítani. Azt nem tudom, ki a frakció, mert ezek szerint egyvalaki, mint például a gázolajpiacon a Mol, aki diktálja az árat, és az összes többi követi. Azt hiszem, nagyon nem figyeltem valamilyen órán annak idején, amikor a demokráciát vettük...

7 comments:

Anonymous said...

Nem tudom, miert vagy ettol ugy oda.. sokan meg a szigoru szabalyozas ellenere sem tudjak, hogy mit nyomjanak;)

Anonymous said...

És aki más helyett is szavaz, annak fizetnek 100 000 forintot?
Levente

márta said...

Egyszer valaki véletlenül rossz gombot nyomott meg, aztán talán le is mondott. Vagy összekeverem a dolgokat, és arra a fideszesre gondolok, aki a kollégája helyett is szavazott, és aztán mikor ezt felvételekkkel bizonyították, bűnbánóan szépen ő is lemondott. Hát zajlik az élet a parlamentben.
Azért ezek a vezetők totál messze vannak az arisztotelészi "übermensch"-től...

Anonymous said...

és hogy jön ide a csemegekukorica??? emi

márta said...

Hát nagyon jól. Miért ne jöhetne? :) Végül is, elég, ha én értem, miért...(De ha tényleg nem esik le, majd elmondom.)

márta said...

Jó na, nem akarok gonosz lenni, csak azt hittem, mindenki érti. Szóval, a "csemegkukorica" az valami kis pletykaságra utal, mikor jól kibeszélek valakit, pedig én se vagyok különb...:)

márta said...

Vagy csak úgy reagálok valami hírre a magam módján...