Saturday, December 1, 2007

Nem tudom hogysmint,

de: én az este rendberaktam a lakást, elmosogattam, meg ilyenek. Ma reggel későn keltünk, mert Enikő éjjel félt, át kellett hoznom hozzám, nehezen aludt el stb. Szóval kutyafuttában reggeliztünk, és már mentünk is valami adventi játszóházba. És most jön a lényeg: hazajőve olyan, de olyan összevisszaság van, hogy inkább leültem netezni, csak hogy ne lássam. KI tette, és vajon MIKOR?
Amúgy nagy örömöm az, hogy megtanultam csuhébabát készíteni, nem is babát, hanem angyalt, és nagyon szép. Én készítettem, és az enyém. Jó na, igaz, hogy nem annyira tökéletes, de attól még szép. És megismerkedtem kedves népekkel. Szóval egyenesben vagyok a boldogság felé vezető uton.
Közben arra gondoltam, vajon mit jelent ez a Scroll Lock a billentyűzeten... A többi gombbal úgy-ahogy tisztában vagyok, de ezzel az eggyel nem.

5 comments:

Anonymous said...

Nehogy hozzányúlj!!!

Anonymous said...

Hát ha megfejted ezt a távollét-alatti-rend-felfordítást, írd meg nekem is, mert főleg vasárnap délben szoktam én is ilyeneket tapasztalni, mikor imaházból hazaérkezünk...és nagyon nem szeretem...De szvsz ha ilyen csuhé-angyalkákat készítettél ezalatt,az megérte:)))Én is szerettem játszóházba menni a gyerekeimmel (de ritkán jutottam el,sajnos..)

márta said...

Józsi, nem fogok hozzányúlni, de most mondd meg, miért nem lehet azt is elmondani, hogy miért nem, tényleg érdekelne...

Anonymous said...

A scroll lock ma mar valoszinuleg csak szamitastechnikatorteneti erdekesseg, es semmi hatasa nincs a gep mukodesere.. regen kellett valamire, aztan meg rajtafelejtettek a billentyuzeten, megszokasbol.. ilyen evolucios csokeveny .. hogy eredetileg mire volt jo, azt ne kerdezd, mert arrol ennekem fogalmam sincs .. a regi 286-osok tervezoit/oregjeit kellene megkerdezni, mert ez a gombkiosztas azota van forgalomban (a jo oreg 1980/81/82, fogalmam sincs, melyik).. megjegyzem, elvileg a scroll lock lampat/gombot lehetne szoftveresen figyelni/felprogramozni (pl. iranyitani vele egy robotkart, ami, ha eszrevette, hogy bekapcsoltad, racsap a kezedre, es kikapcsolja szepen), de en meg olyan programot nem lattam, aki ezt hasznalta is volna.

Ha a scroll lock winXP alatt jo barmire is, akkor elnezest, es szivesen fogadom a felvilagositast:).

Anonymous said...

Ezt találtam, még én se fordítottam le...
http://en.wikipedia.org/wiki/Scroll_lock
De valszínűleg nekem bőven elég a "ne nyúlj hozzá!" :)