Tuesday, December 18, 2007

Vajon

vegyek-e magamnak egy újabb kék labellot, mert amit a múltkor vettem, eltűnt, és már valami kőből faragott szájszerűségem van ebben a nagy télben, VAGY pedig várjak még, mert ha veszek még egyet, akkor előkerül a másik is, aztán lesz kettő...Örökös dilemmák: lenni avagy sem, venni avagy sem, meg ilyenek.
Amúgy azon is dilemmázom, ( ebből szép női név lehetne: Dil Emma...), hogy amikor egy négyéves hazudozik, vagy füllent, nevezzük bárminek, szóval nem mond igazat, akkor mit csináljak? Mert ilyenek vannak, hogy például tegnap volt ez az ollóval való ámokfutása a kicsikének. Nyilvánvaló, hogy ő tette, de simán letagadja, hogy ő így meg úgy, nem is járt az ollóval, egyáltalán, MI AZ, HOGY olló és MI AZ, HOGY Pufóka bajsza...S ha mégis szépen és tényleg szépen, bebízonyítjuk, akkor megsértődik, és keservesen zokog, és mi érezzük vadállatnak magunkat, hogy ilyen kis törékeny kislányt felelősségre vontunk. Izé, ejtsük a témát, lehet, hogy ezt tőlem tanulta, ezt az érezze a másik hibásnak magát a én bűnöm miatt dolgot...Én mindig is mondtam, hogy példamutatással kell nevelni a gyereket, csak ennek a Tének aztán mind mondhatja az ember...:)

2 comments:

Anonymous said...

nahát az én 4 évesem is,azt állitja hogy ö aztán nem tette ezt vagy azt...pont mint a tied...és ha ráderitünk akkor olyan krokodil könnyek potyognak hogy a szivem megszakad....vajon minden 4 éves ilyen????:Pna,nem a nagy nem volt ilyen...na csak itt gondolkodok magamba,nem hiába tetszik neki anyira a te 4 évesed:)))

Anonymous said...

=))=))
Na ezen a bejegyzesen kulonosen jot szorakoztam:D:D