Sunday, July 10, 2022

Ez itt a

 
 könyvklub, amiről mindig is álmodtam s amit négy hónapja megalapítottam. Nem egyedül, persze. Volt egy-két társam, akire számíthattam. Akikről tudtam, nem csak elindulni lehet velük, de megérkezni is. Különben is, útitársakkal minden út sokkal, de sokkal szebb. Sokan lelkesedtek, majd egy-két alkalom után feladták. Vagy még az első alkalomig sem jutottak el. Egy apró, a környék ingyenes, hétvégi újságjában megjelenő cikk nyomán ismeretlenek is jelentkeztek. S most itt vagyunk, a negyedik hónap végén, egy már összeszokott kis csapat. Több kávézó kipróbálása után pedig mondhatni, már törzshelyünk is van.
Lehetne azt mondani, de hát ez mesebeli!
Pedig ami történik, az a kertemben mindennapi. S szerintem is mesebeli. Megszokhatatlan, felfoghatatlan, az élet csodája. Elszórom a sok apró magot és álmot, majd öntözgetem, dédelgetem. Elég makacs vagyok. Nem adom fel egykönnyen. Nem bátortalanít el, ha évekig nem történik semmi. 
Hiszek az ígéretnek: Akik könnyek között vetnek, örömmel aratnak majd. Sírva mennek előre, míg a magot szórják, de ujjongva jönnek visszafelé és összegyűjtik kévéiket. (Zsoltárok 126:5,6)

11 comments:

Abigél said...

De jó, úgy örülök ennek! :)

Éva said...

Ez rád annyira jellemző dolog. Olyan jó volt olvasni.Folytasd, és leld benne továbbra is örömöd, mert tényleg mesebeli.

Zsuzsa said...

Sok örömet kívánok nektek! Mit olvastok most?

iri-aldasszomj,blogspot com said...

3 évig babusgattam a parmai ibolyán s most gyönyörű virágokkal hálálta meg!

Anonymous said...

Szívből örülök veled együtt!
Piroska

Katalin said...

dejóóóó, ez nagyon jó :D ♥ emlékszem néhány fotódra, hogy tán négyen nevetve mutattok magatok elé tartott könyvet (mindenki ugyanazt), de most nem találom, talán csak a instán láttam rövid ideig...emlékszem, egy német nyelvű könyv volt, és utána is néztem akkor, (nem volt meg magyarul),
♥nagyon sok sikert kívánok, örömmel olvasnék többet erről a könyvklubotokról (kitűző?:)))))

Katalin said...

a "Crazy Book Lady"-ra gondoltam, de aztán rájöttem, hogy ffi is van a csapatban...:)

Anonymous said...

De jó!! Ez nekem nagyon tetszik :) És megkérdezhetem, hogyan zajlik egy-egy összejövetel? Mi alapján válogatjátok ki a könyveket... stb.? Hédi

márta said...

Zsuzsa: Martin Schleske "Der Klang" című könyvét olvassuk.:)

Kati, igen, emlékszem arra a fotóra, az első alkalmon készült. Azóta jöttek mentek, öten vagyunk mindig jelen, és még van két személy, akik egy kis bátorítással (lemaradtak az olvasással) szerintem újból bekapcsolódhatnak. Nagyon örülnék neki. Igen, a kitűző nem passzol, két férfi is van a csapatban.:)

Hédi, én egyelőre csak ez az egy könyv miatta hoztam létre a csoportot, havonta egyszer találkozunk megbeszélni az aktuális rész tartalmát, ez így nagyjából jövő év késő tavaszáig vagy kora nyaráig fog eltartani. Nem tudom, utána lesz-e másik könyv. Mindig kávézóban találkozunk, együtt reggelizünk, és egyszerűen beszélgetünk. Nagyon különböző emberek jöttek össze, különböző világlátással, ezért nagyon tágasak a beszélgetések. Még a múlt hónapban is volt egy kis idegenkedés, az egyik nő mondta, ez olyan furcsa, hogy tulajdonképpen ismeretlenek vagyunk és mégis itt ülünk egy asztalnál...érzésem szerint ez ebben a hónapban feloldódott, ez az idegenkedés. Én is kíváncsi vagyok, hogyan alakul tovább.:)

Katalin said...

https://www.youtube.com/watch?v=yczApHajldE

Anonymous said...

Márta, ez nagyszerű! Bátorság kell egy ilyen csapat összehozásához, a részvételhez - gondolom. De bizonyára gazdagító is... Hédi