Wednesday, January 23, 2008

Bóbiskok és Bóbiskák...


Ezeket a szavakat most találtam ki, a "bóbiskolás"-ból eredeztetve, az első a fiús, a második a lányos verzió. Persze, nem véletlenül...arról jutott eszembe, hogy valamelyik szemtelen újságíró észrevette és megírta (ezek direkt ilyeneket figyelnek!), hogy Bill Clinton bizony kicsit nagyon elaludt egy New York-i baptista templomban, a Martin Luther King emléknapján tartott ünnepségen. Állítólag 4-5 órát alszik csak egy nap, és ezért jellemző rá bóbiskolás.
Bill Clinton korábban már többször bemutatta a szundítás művészetét. Leghíresebb, a sajtót bejárt szunyókálásai közé tartozott, amikor a New York-i baseball csapat, a Mets mérkőzésén hunyt egyet, illetve amikor Ronald Reagan temetésén bóbiskolt. Bill Clinton mellett a híres szundítók között tartják számon John F. Kennedyt és Ronald Reagant, továbbá Winston Churchillt, Thomas Edisont és Bonaparte Napóleont. ( Stop)
Azt olvastam, hogy Albert Schweitzer 3 órát aludt egy nap, ami azért elég durva hosszú távon. Én kb. 6 órát alszom, kivéve hétvégén, de ha napközben mondjuk előadásra kellene járni, akkor simán elszundítanék, amire anno volt is példa. A némettanulás is kihozza belőlem a bóbiskát, de mostanában azt vettem észre, hogy a némettanáromra is ugyanilyen hatással van a tanítás...

1 comment:

Anonymous said...

Úgy látszik ezek az elnökök már csak ilyenek :)
Én meg túl sokat alszok, Dani szerint az is ártalmas hosszútávon.