Friday, January 11, 2008

Nagyon, nagyon szépek


a Norah Jones dalok, de ha az ember őt hallgatja a bögre zöld teával a kezében :), akkor azt jelenti, hogy egy dolgot: valami Füles-hangulata van, semmi mást. Attól még szép az élet persze, és portörlőrázás közben arra gondoltam, hogy milyen szép színe van a házunk előtt levő egyik autónak. Aztán rájöttem, hogy hát az a mi autónk.
De például más embereknek akár vicces hangulatuk is lehet, mint például tegnap annak a debreceni állampolgártársamnak, aki pihent aggyal kitalált pontosan 79 kérdést, és azt benyújtotta az Országos Választási Bizottságnak elbírálás végett. Tudjátok, amelyik kérdésre rábólint az OVB, arról majd az egész ország népszavazhat. Hát ilyen kérdések voltak: Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás? Legyen e Madonna Magyarország királynője? Meg egy csomó kérdés Gyurcsányhoz kapcsolódóan, például, hogy járjon-e ezután szolgálati rollerrel munkába? Aki ilyen kérdéseket kitalál, szerintem nagyon okos lehet, de tényleg... és állítólag provokációnak szánta az egészet, hogy rámutasson az alkotmányreform szükségességére.
Éééés, tádám, a végére egy jó kis idézet az angolul-tudó kedves és kedvetlen olvasóknak:
"In mathematics you don't understand things. You just get used to them." - (Neumann János) Ehhez még csak annyit, hogy hosszas gondolkozás után rájöttem, hogy nemcsak a mathematics-ban van ez így, de nem ám. Na megyek, és teszem a dolgom. Szerintem.

2 comments:

Anonymous said...

A matematikában az is jó, hogy ilyen okos kijelentéseket lehet tenni róla szegényről.. én azt a másodkézből lenyúlt idézetet jobban szeretem, ami a nagy Wittgensteintől származik: "Minden matematikai tétel ugyanazt jelenti: semmit." (Hülye formalisták.)
Jaj, és szerintem, aki a kérdéseket kitalálta, az nem volt okos, de még vicces sem, és ezt csak azért jelentem ki, mert bár ilyen kérdéseket én is ki tudnék találni, ezt a két jelzőt mégis vissza kellene utasítanom.

márta said...

Hát én sem vagyok okos, és vicces sem, és (ál)szerényebb is vagyok, mint te. Amúgy, kivettem ma a könyvtárból a Nikomakhoszi Etikhát, és nagyon remélem, hogy nem a másikat, azt az E betűset kellett volna, mert egy kicsit okosabb szeretnék lenni, mint amilyen perpillanat vagyok...