Thursday, January 3, 2008

Megadom magam...

1-0 a csúnya, gonosz betegség javára. De azért túlélem. Ma hajnalban kimentem a konyhába teát főzni, mert annyira bedagadt a torkom, hogy megszólalni is nehéz volt. Főztem egy bögrével T.-nek is. A következő beszélgetés két felnőtt ember között hangzott el:
Ő: - Milyen forró ez a tea, te hogy tudod így inni, nem égeti el a szádat?
Én:- Nem.
Ő: - Én lehűtöm. ( Kivesz egy lábast a szekrényből, teleereszti hideg vízzel. Beleteszi a bögréjét.)
Én:- Nem így kellett volna. Előbb a bögrét kell beletenni, aztán ráereszteni a vízet.
Ő: - De én kiszámoltam Arhimédész törvényével, hogy mennyi vízet kell beleereszteni, hogy a bögre is elférjen és a víz se follyon ki.
(Üldögélünk. Ha már törvények, megemlékezünk Murphyéiről is...)
Ő: - Na, ez túlságosan kihűlt. (Kiveszi a bögrét, kiönti a lábasból a vízet, beteszi a bögrét a mikróba, és megforrósítja a teát. Én bedagadt szemekkel nézek ki a fejemből és nem csodálkozom semminse. Ez egy ilyen nap.)

8 comments:

amilgade said...

BÚÉK!!!

Neked meg nagyon gyors gyógyulást!!! :-)

Anonymous said...

gyógyulást neked!Na...és T. jólt derültem:))

Adona said...

gyógyulj meg hamar!

Anonymous said...

Mi is gyógyulást kívánunk nektek, mert mi is hasonló helyzetben vagyunk, ill. még csak R. de a vírusok törvénye folytán én is az leszek...úgyhogy akár már most is kívánhatjátok nekem is a gyógyulást...:)))

Anonymous said...

Van olyan hőmérő, amivel direkt a tea hőmérsékletét lehet ellenőrizni? Ésésés .. mennyi ideig tart, amíg egy tál vízben a bögre tartalma forróról hidegre hül?

márta said...

Mittudomén...

Anonymous said...

jóvannahagylak.

Anonymous said...

Nálunk is a torokfájás nyert :(
Én úgy szoktam teát hűteni, hogy egyik bögréből csűrölöm a másikba, az üreset persze mindig lehűtöm a csap alatt. Mellesleg nem olvastad Lidiánál, hogy a mikró milyen káros :)