Friday, September 28, 2007

Biztosan mindenki olvasta már, de azért ideteszem...

Portia Nelson: Önéletrajz öt rövid fejezetben

I.
Sétálok az utcán.
Egy mély lyuk van a járdán.
Beleesem, elvesztem.
Nincs segítség.
Nem az én hibám.
Egy örökkévalóság kell, hogy kitaláljak.

II.
Ugyanazon az utcán sétálok.
Egy mély lyuk van a járdán.
Úgy csinálok, mintha nem látnám.
Újra beleesem.
Nem tudom elhinni, hogy ugyanott vagyok.
De nem az én hibám!
Még nagyon hosszú idő telik el, míg ki tudok jönni.

III.
Ugyanazon az utcán sétálok.
Egy mély lyuk van a járdán.
Látom, hogy ott van.
Mégis beleesem... ez puszta megszokás.
A szemem nyitva van. Tudom, hol vagyok.
Az én hibám!
Azonnal kijövök.

IV.
Ugyanazon az utcán sétálok végig.
Egy mély lyuk van a járdán.
Megkerülöm.

V.
Egy másik utcán sétálok végig.

10 comments:

márta said...

Még csak annyit teszek hozzá, hogy én általában a másik utcában is megtalálom azt a lyukat, amibe beleessek, és ha mégsem, akkor egy követ, vagy valamit, amibe megbotoljak...

Anonymous said...

ez jó! én még sosem olvastam. :9gondoltam "jelentkezem", ha már olvasom egy ideje a blogod, mert látom azt nem szereted :), ha nem tudod kik vándorolnak erre az oldalra. hát itt az életjel.
Erika, Tétről

U.i. a könyvek ráérnek, azt sem tudom mi van nálad. de köszi a meghívást igyekszünk időt találni rá. Jó,... és majd szólunk meg egyeztetünk időben.
puszillak.
annyira jól írsz, már szinte irigylem :P

Anonymous said...

Nekem ezt egyszer felolvastak.. kb. 3 evvel ezelott, a bacsi szemelyesen.. mondjuk nem annyira szep, mint a Bobita, de fogmosas kozben azert ez is ebreszthet kellemes emlekeket.

márta said...

Szia, Erika! Jól megijesztettelek, ugye?:) Pedig tudhatnád, hogy az én morcaimat aztán igazán nem kell komolyan venni :)

Más: nem azért mondom, de...:), milyen bácsi olvasta fel neked? Csak azért, mert ha úgy írod, "egy bácsi", akkor nem kekeckedem, de így, hogy "a"-t tettél oda, hát kötelességem tovább érdeklődni....:) Mert a Portia Nelson nem lehet, merthogy ő egy néni (volt). :)

márta said...

És, mivelhogy most kötözködő kedvemben vagyok, hát azért a Bóbitát nem lehet összehasonlítani ezzel a verssel, mert míg az előbbi egy tündérvilágról szól (amúgy nagyon szeretem), az utóbbi a valóságról, és ez mindjárt más...:)

Anonymous said...

Bacsi csak egy van.. tul sokat nem tudok rola mondani, azon kivul, hogy o a mester.. olyan, mint Obi Van Kenobi, csak o egy letezo szemely.. Endre bacsinak is hivhatnam.. bar az ugy duplan benasag, hogy en anonim vagyok, ot meg nevesitem.
A Bobita is a valosagrol szol:) (Ismerek is ilyen kacer tundereket)

márta said...

Hát azt már nem merem megkérdezni, hogy milyen Endre, mert a végén még teljesen képben lennék, aztán az olyan izé...:)))

Anonymous said...

Hat az en, a Gyula, meg az Endre, a Toth Endre.. (vagy az Otto volt?) Mindent megkerdezhetsz, de ugy sem lennel kepben:) .. a kommentek megtelnenek tobbezer sornyi irrelevans informaciokkal, a torzskozonseged pedig elmenekulne az eletrajzomtol.. inkabb majd en kerdezek:).

márta said...

Nahát, ez most pont olyan volt, mint a süketek párbeszéde...:)

Anonymous said...

Chateles a kommentek kozott;)