Monday, September 17, 2007

Éppenséggel van

tíz percem Sára zongoraórája és Anna szolfézsórája között, és éppen ezért kihasználom az időt, hogy elmondjam: mivelhogy mostanában próbálom megreformálni az életemet,- hiába no, hatással van rám ez a belföldi politikai környezet - másképpen fogalmazva itt a rendcsinálás ideje minden téren: szekrények, a fejem, a gyerekek ceruzái, ilyesmi. És hát, szóval, arra gondoltam, hogy én olyan összevissza imádkozom. De tényleg. Annyi téma van, hogy mikor nekifogok, kapkodok ide is, oda is. És ezt olyan nemjó. Éppen ezért újra feltalálva a spanyolviaszt, minden napra beosztottam valamit, amiért imádkozom. Például hétfőn a családom tagjaiért, kedden becses önmagamért, szerdán a barátokért, igen, még a blogbarátokért is. Csütörtökön a gyülekezetünkért és a város-országért, éééééés pénteken amolyan hálaadó napom van, amikor mindent számba veszek, és megköszönöm. Szombat-vasárnap nem nagyon van időm imázni, mert tudjátok ,mindenki itthon van, aztán nincs egy perc nyugtom se. :) Na, hát ezt találtam ki.

3 comments:

Noémi-Ruth said...

Jajjj, de jóóóóóó!!! Akkor szerdánként jöhetek a kéréseimmel? :D
Olvastam Gyökössy egyik írását egy néniről, aki az ujjait használta imádkozásra, hogy semmit se felejtsen el, aztán két kezét feltartva Istenre bízta a világot. Mégis... Na, ezt a történetet mindig megsíratom...

Anonymous said...

tényleg jó Márta!Köszönöm hogy majd értem is imádkozol(szerdán épp egy temetésen leszünk).Kitartást!Jó ötletetk áradnak belölled!Ölellek!

Anonymous said...

Örülök, hogy ilyen őszinte vagy.Én sem vagyok sokszor kitartó az imádkozásban, ezért is jó ez a blog, hogy emlékeztet sok fontos dologra, meg hogy tanulhatunk egymástól, imádkozhatunk egymásért. Az Úr áldjon.