Saturday, May 19, 2007

Életkilátások

  T. talált egy érdekes tesztet egy német honlapon, amelynek eredményeképpen kiszámítják, hogy hány évet élünk előreláthatólag. Figyelembe veszik az örökletes tényezőket, hogy hány évig éltek a felmenőink, mennyire stresszes a munkánk, milyen partnerkapcsolatban élünk , miket eszünk illetve mennyit sportolunk. Igaz, csak németországi, ausztriai vagy svájci címet lehet megadni (kitaláltunk egyet), 
ezért nem teljesen reális 
a dolog, mert Mo.-on kevesebb a várható élettartam. Na, ezek szerint (ha addig nem evett meg a medve) én 86 míg T. 77 éves korában fog jobblétre szenderülni. Majd meglátjuk, ha addig élünk is!

1 comment:

Anonymous said...

Jobb volna, ha a várható időpont mellé közölné a szórást is, vagy inkább a hozzánk teljesen hasonló emberek halálozási eloszlását mutatná meg (érzésem szerint azért rendesen szór). Optimistább volna .. 85 évesen örülni neki, hogy "hát, ezt csak a hozzám hasonló emberek 0,01%-a éli meg".. "én javítom a statisztikát", stb. ..a területből eredő bizonytalanság kiküszöbölésére javaslom 10 teljesen véletlenszerűen választott német terület eredményének átlagát.. meg hogy egy jó környéken lakj, hogy ehhez képest ne kapj negatív módosítót:).