Tuesday, May 8, 2007

Anna

  Említettem már, hogy Anna tud olvasni? Eddig is tudott néhány betűt, meg össze is olvasta néha őket, de most jöttem rá, hogy ennél többet is tud. A minap a sétálóutcán bóklászva kiolvasta azt, hogy Eduscho (eduscóként), Autóalkatrész meg ilyen egész bonyolult szavakat.
 Aztán ami a  mateket illeti: Sáráék most tanulják az összeadás-kivonást 20-ig. Csak kíváncsíságból Annának is adtam néhány feladatot, ilyeneket, hogy: 9+7, 8+5... Hát ez is megy neki, sőt talán jobban, mint Sárának, de ezt persze nem mondom hangosan, a blogomat meg talán még nem olvassák.
  És ez az a gyerek, akit az óvónők nem akartak iskolaérettnek nyilvánítani, mondván, hogy elég aprócska ( mondjuk ez igaz), meg hogy még nem forog úgy az agya, mint egy korabeli gyereknek. Aki engem ismer, tudja, hogy én nem vagyok az a típus, aki állandóan reklamál, vagy vehemensen bizonygatja az igazát...De mikor ezt hallottam, felkaptam a vizet, hogy az én gyerekem igenis nagyon okos, és nagyon sok mindent tud, és attól, hogy aprócska és inkább intro- mint extrovertált típus (vagy hogy mondják...), attól még lehet iskolaérett. Aztán nem is ellenkeztek tovább. Elhitték nekem.

4 comments:

Anonymous said...

szerintem is nagyon ugyes, en is lattam. nem ertem az oviban mit gondolnak

liv said...

talán nem is baj...hadd legyen még gyerek 1 évet! a suliban már "nagynak" kell lenni. bár ki tudja, hogy kell ezt eldönteni.

márta said...

Hát végül is megy iskolába, a mi kérésünkre. Ennek több oka is van, hogy így szerettük volna, a legfőbb az, hogy a leendő tanító nénit nagyon szeretjük, jó híre van, olyan kis tyúkanyós, és Annának pont erre van szüksége.

Anonymous said...

jobb is, szokja a taposómalmot.. ha már az életben mindenhez kérdezni, kérni, fúrni kell.. nem csak ahhoz, hogy felvegyék az embert az iskolába időben.. tulajdonképpen az iskolai oktatás is egy sorozatos túlélési tanfolyam, a gyerekkor végéig.. jobb korábban nekiállni.. senkinek sem szabadna hagyni, ha mások kiszúrnak vele!