Tuesday, June 26, 2007

"Tele a tarisznyám

tréfával, jókedvvel.
Csombékot kötök rá,
hogy el ne szökhessen."
(Osvát Erzsébet)
Jó, mi? Ez a "Minden napra egy vers" c. könyvben van meg, a könyvtárból vettük ki ma, a többi két zsáknyi könyvvel együtt. A lányok imádnak odajárni, szép fegyelmezetten lapozgatják a könyveket az olvasóteremben, közben én szabadon bóklászhatok kedvemre. Lehet rám nyugodtan irigykedni :) Pápán az Esterházy kastélyban van a könyvtár, és a gyerekek valahogy megérzik, hogy ez nem az a hely, ahol rohangálni és visongatni kellene. Azt megteszik utána, ha már kijöttünk.
Kezdünk szépen beállni a szünidőre, megszoktam, hogy egész nap velem vannak és próbálok értelmes elfoglaltságot találni nekik. Szeretem a szünidőt. Nincs előre lefixált programunk, mert valahogy ez nem az én műfajom, úgysem tudnám betartani, de mindig kitalálunk valamit.
Újdonság az, hogy mostanában válogatósak. Nem esznek meg akármit, s amit egyik megeszik, a másik már nem. De azért egész nap éhesek, adni kell nekik valamit, na ez nem könnyű. NAGYON nehéz öt ember ízlését összeegyeztetni. Tegnap délután is főzöm a káposztalevest, de T. már mondja is, hogy ő azt nem szereti. Na köszi. De ráadásul ő olyan, hogy egy kicsit kibeszéljem, hogy amit egyszer szeret, aztán máskor már nem is. Vagy mégis. Vagy fordítva. Node, ez legyen a legnagyobb bajom az életben...

4 comments:

Anonymous said...

Ez ugyanaz az Eszterházy kastély amiről Polcz Alaine is ir? mintha emlitené a pápai zaszlót is, de közben meg Csákvárról beszél többet. Lehet hogy mégis a ti kastélyotokról lenne szó?

márta said...

Jól van, látom olvasod a könyvet, amit adtam. Nem tudom, hogy ugyanaz a kastély-e vagy sem, mert Csákváron is van egy kastély, most kórház van benne, T. dolgozott egy ideig ott, de nem tudom, hogy mi a neve. Úgy tudom, több Eszterházy kastély is van. Majd utánanézek.

márta said...

Na, megnéztem. Csákváron is Esterházy-nak hívják a kastélyt :)

szezsolt said...

ok:) köszi, lehet csak valami rokonok voltak :)