Friday, June 29, 2007

Az este

kb. 11-kor fogtam hozzá mindenféle házimunkának. Vasalás közben megnéztem a Kultúrházat az M1-en. Elég érdekes volt. Megtudtam, hogy 2008 lesz a Biblia Éve, és ez alkalomból a történelmi egyházak készülnek kiadni egy ún. Bulvár-Bibliát. Elég szörnyen hangzik, nem? A két szó sehogysem illik egymáshoz. Erre állítólag azért van szükség, hogy a jónépnek érthetőbbé tegyék ezt a könyvet. Majd lesznek benne szép színes rajzok, meg minden. Állítólag már Németországban kiadtak egy olyan Bibliát is, ahol például Jézus nem a kenyeret osztotta szét a tömegnek, hanem hamburgert. Elég fura. Nem hiszem, hogy ettől bárki is, aki eddig nem olvasta, hirtelen elkezdi olvasni és érteni. De hát lehet, hogy tévedek.
Aztán a főzés és egy maratoni mosogatás közben meghallgattam a Kossuth Rádióban a himnuszt és még valamit, de nem abból nem maradt meg semmi. Főleg azért, mert próbáltam mű-lelkesedést imitálni T. mindenféle autókról tartott kiselőadásához. Aztán mondtam neki, hogy hagyja már abba, én sem traktálom őt receptekkel meg idézetekkel.

1 comment:

Anonymous said...

Nem kezdik el érteni.. viszont ezentúl mindig keresztet fognak vetni, mielőtt belépnek a McDonald's-ba. (Muhaha.. a szövegátdolgozást azért sem értem, mert folyamatos viták tárgya, hogy mi mennyire kötődik az eredeti szövegekhez, és azok mennyire eredetiek)