Amúgy Liv-től kaptam, ő meg másvalakitől, így terjed kézről-kézre. Íme:
Gyümölcslepény:
25 deka liszt
15 deka cukor
2 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 csipet só
10 deka vaj (pihepuha)
2 deci tej
2 tojás
3-4 marék bármilyen gyümölcs
A tetejére rá lehet morzsolni 3 tk kekszet.
Mindent összekeverünk, a masszát sütőpapíros tepsibe öntjük, rászórjuk a gyümölcsöt és a kekszmorzsát, 180 fokon 35 percig sütjük.
Én ma tettem rá: málnát, cseresznyét, meggyet, barackot és almát. Ezt is mindenki szereti, és az ilyen receptet meg kell becsülni minálunk.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Jobban mondva blogrol-blogra terjed.
Szerintem mar megcsinalhatnatok azt, annyi asszony olvassa itt egymast, hogy megbeszelitek, melyik nap kicsoda tesz fel egy receptet. S kovetkezo napra el lehet kesziteni. Legalabb nem kellene mindegyik kulon torje a fejet rajta.
Jó ötlet, valami közös gasztro-blog lehetne. Mert a főzés leghosszabb része az előtte levő fejtörés...
Ha valóban létrejönne ilyen blogterű háziasszony receptcsere, elnevezhetnénk palacsinta-futótűznek, vagy pastetom-lancnak (hmm. kezdek leszokni a soviniszta megjegyzésekről)
Post a Comment