Thursday, June 14, 2007

Emlékszem,

  úgy a nyolcvanas években volt egy reklám a tévében, nem tudom már, mit akartak eladni, de a története az úgy volt, hogy jön lefele a lépcsőn egy nő, és egy tinigyerek jön szemben és csókolommal köszön neki a szemtelenje. És akkor kezd összedőlni az egész épület, merthogy ez annyira rosszul esik a hölgynek. Hát fölöttem nem dőlt össze az épület ma a tanárnál, pedig két suhanc is lecsókolomozott, egy mikor mentem és egy mikor jöttem. Ez van. Említésre sem méltó :(
  Aztán a tanárom azt tanácsolta, próbáljam a lelki oldaláról megközelíteni ezt az egész nyelvtanulást. Szóval, most ezen igyekszem elmélkedni és elmeditálni, hátha akkor jobban fog menni :)

2 comments:

Anonymous said...

Nem irigyellek.. persze magamat sem.. amugy.. azt feltetelezem, hogy amint kialakul egy nyelvi bazis az emberben, mar nem faj a nyelvtanulas... legalabbis en ebben remenykedek. (Az ilyen ezoterikus transzcendenciaban meg nem hiszek, bar valami forumon azt irtak, hogy nyelvtanarok kozott divik minden ilyen csodajogisag (hosszu o-val))

márta said...

Te is németet tanulsz? Amúgy nem a jógára buzdított, csak arra, hogy próbáljam arra rábeszélni magam, hogy én tulajdonképpen szeretem a német embereket és a nyelvüket, meg ilyesmi. Mert azt tudni kell, hogy nem egészen jószántamból kínozom magam, de ez már más téma:)