Wednesday, June 20, 2007

Melósabb dolog

ez a szünidő, mint gondoltam, mindig van egy két kölcsön-gyerek, de nem panaszképpen mondom, hiszen pont én hívogatom az ovis és iskolástársak anyukáit, hogy engedjék el hozzánk a gyerekeket. Délután kivittem az egész csapatot a parkba, mentem utánuk a kis ropis, kiflis kosarammal, nehogy bajuk essen, meg nehogy megéhezzenek :). Ahogy leültem egy padra, mellém telepedett két fiatalasszony, és akartam, nem akartam, egy darabig belehallgattam a beszélgetésükbe. Aztán inkább elmentem onnan. Azt beszélték, hogy milyen borzasztó a férjük, hogy mindig van valami baja, hogy ezt meg azt mondta, ilyesmi...Ami biztos igaz, mert miért ne lenne az, de akkor is, miért kell kiadni akárkinek a saját dolgaikat? És itt a ház előtt is, néha egyik másik nő olyan csúnyán beszél a férjéről, hogy el sem hiszem. Közhírré teszi minden botlását. Arra már én is rájöttem, hogy az élet nem habostorta, nincs rumos meggy a tetején, és a házasság sem mindig egy nászmenet, de azt eldöntöttem, hogy azt a férfit, aki nekem adta a nevét, hazaadja a pénzét, gondoskodik a gyerekeiről, én nem fogom kibeszélni, akkor sem, ha lenne rá okom valamikor (amúgy nincs, csak úgy mondom). Nem is értem, hova tűnik el az a nagy szerelem, ami házasságba ( a jogtanárom ezt kamikaze akciónak nevezte annak idején) viszi az embereket...

2 comments:

Időbeosztás-guru said...

Kamikaze akció...nahát, ez jó biztatás. De lehet, igaza van. Én egyszer azt olvastam valahol, hogy a szerelem azért van, mivelhogy józan ésszel senki sem menne bele egy házasságba.

Anonymous said...

Igazabol egy darabig nem ertettem ezt a jelenseget.. amig valakinek el nem meseltem egy ilyen esetet, es o ra nem vagta, hogy "hat igen, neha en is azt hiszem, hogy mindenki mas hulye, aztan lehet, hogy csak en.." .. foleg akkor ijeszto, ha valakivel beszelgetsz, elkezd hulyezni valakit, es elore erzed, hogy ha nem erosited meg, akkor teged is hulyenek fog tartani (nem mondom, hogy alaptalanul, de erzesre kellemetlen).