Thursday, November 29, 2007

Aki kitalálta ezt a

Mikulásos dolgot, az biztos nem gondolt arra, hogy lesznek olyan gyerekek is, akik már egy hónappal a jeles nap előtt számtalan levelet írnak az kedves apónak, és kb. két héttel előtte minden áldott este három konyhaszéket szépen megterítenek az előszobában (hogy én majd' hasra essek miattuk). Mindegyik széken van egy nagy tálca, minden tálcán egy pohár tej, kifli, mogyoró, mazsola, félbemaradt keksz, alma, narancs. Aztán. Egy-egy könyv, hátha olvasni akar a Mikulás, fogpiszkáló, szalvéta, levélke kedves kis üzenettel.
S ha már nekifogtunk ennek a játéknak, akkor nekem szent kötelességem minden este titokban eltüntetni a dolgokat, mintha az öregúr ette volna meg ezt a rengeteg mindent. A szalvétát összegyűrni, mintha használta volna, meg ilyenek. Csak egy órácskába kerül az egész, úgy is ráérek, nem?
Minden este próbálom lebeszélni őket, de nem lehet. Azt hiszem, lesz néhány nehéz pillanatom, mikor rájönnek, hogy nincs is Mikulás, és én úgy fogok feltünni előttük, mint aki jól becsapta őket. Most már nincs visszaút, meg aztán valószínüleg ha újrakezdeném, ugyanígy tennék mindent. Nekem senkise mondta, hogy ennyi macera karbantartani egy meseországot!

5 comments:

Anonymous said...

Vegre, egy valodi erkolcsi dilemma.. es azert az keszsegfejleszto, hogy gyakorolsz varazsolni.. jo, nem veszelytelen, de barmikor jol johet.

Adona said...

:)

Anonymous said...

Neked honnan jutnak eszedbe ilyesmik? Ha 10 gyerekes anya lennék sem jutnának eszembe ilyen klassz kis foglalatosságok. Biztos olvasod valahol vagy megálmodod :)

márta said...

Nem nekem jutott eszembe, én csak dokumentálom a gyerkőceim dolgait. Hálistennek, ők még kreatívak.

katics said...

Hihihi, Eli pont ma este tett ki egy kis édességet a Télapónak egy kistányérra :) Meg Karácsonykor ugyan elutazunk, de itt tervezi hagyni a 'stocking'-ját, hogy majd a Télapó megtöltse. Különben is, most úgy gondolja, hogy 'Santa'=Mikulás. Majd jól meglepődik hatodikán :)))