Monday, November 5, 2007

Én nem szeretem

a tejet, de például ha egy bögrébe teszünk egy kis vanilíás capuccinót, hozzáadjuk a gyerekek által otthagyott reggeli tejmaradékot, és erre öntünk forró vízet, na hát igencsak finom lesz a végeredmény. És addig is húztuk egy kicsit az időt, annál később kell a fontos dolgok elintézéséhez hozzáfogni.
Mostanában csak de. 10 óra után hallgatom a Sláger Rádiót, ha egyáltalán hallgatom, mert valahogy nem vagyok oda a Boros-Bochkorféle viccelődésekért ilyen korán, én általában csak estefelé kerülök olyan hangulatba, hogy vevő lehetnék rá. Ma reggel mégis belehallgattam az autóban, és hát a két "szakértő" épp a szülésről, meg ilyenekről beszélt. Amúgy nagyon élvezetes a férfiakat hallgatni, ahogy a szülési élményekről beszélnek: te, és képzeld, egész éjjel nem aludhattam, már olyan fáradt voltam, estem össze, és csak reggel fél kilenckor született meg a baba...Hát kemény volt nagyon... Az asszony meg csak ellóbécolt ott, mi? :)) Na, azt mondta ma valamelyikük, hogy hallotta, vagy olvasta, vagy ő gondolja így, már nem tudom, hogy tanácsos lenne mindenkinek császármetszéssel szülnie, mert semmi sem indokolja azt a nagy kínlódást, amit a természetes szülés jelent. Amúgy nem annyira nagy butaság, mint amilyennek tűnik, mert elég sok kismamától hallottam már ilyet, hogy ő meg se szeretné próbálni a természetes módját ennek. Hát ez van, mindent meg lehet már oldani ilyen technikai segédeszközökkel, akkor meg minek macerázni...Aztán nem félreérteni semmit, mert én örülök, hogy van a császármetszés ( meg császárzsemle, meg császármorzsa), de azért butaságokat beszélni egy országos lefedettségű rádióban, korán reggel, nem is tudom, miért csodálkozom... Mondjuk, főzni sem kellene, mert a táplálkozást is meg lehetne oldani mesterségesen valami csövön keresztül. (Valami németszófejbebegyömöszölőcsövet kellene már végre feltalálni...Der Kuckuck sollen sie holen!)

6 comments:

Anonymous said...

Én meg azon háborodtam fel nemrég, hogy a nagyok (mármint a sztárok) és nem csak, eldöntik, hogy mikor szülessen meg a gyermekük, pl. az egyik nő a férje születésnapján császároztatta meg magát, mert az olyan nagy ajándék a férjének, aztán meg egy másik nő az utolsó két hónapot már nem volt hajlandó végigcsinálni és megcsászároztatta magát mielőtt még tulságosan kinyúlik vagy megreped a bőre. Valahogy olyan ize van az egésznek, hogy szabaduljak már meg minél előbb ettől a tehertől és szerintem az ilyeneknek szűlés után is teher lesz a gyermek, arról nem is beszélve, hogy ez önzés tetőfokon. És ezen kivül még az orvosokat sem értem, hogy kockáztatnak holmi női rigolyák miatt.

Anonymous said...

Der Kuckuck soll sie holen:)))na,ez jó volt...haladunk:D én személyesen hálás vagyok a császárrért...ok,nem volt ez igy zámitva de engem mind a 2 fiuval császároltak.De én se értek eggyett aval hogy "programozzuk"mikor szülessen a gyerek.És...szegény férfiak...csak sajnálni lehet öket:D:D...na,még nincs dél...jó kedvembe vagyok...

Anonymous said...

:) Nem csak sajnalni lehet szegeny ferfiakat, hanem peldaul olvasni is lehet oket, ha vannak olyan aldott lelkek, hogy irnak.. jo, mondjuk kozuk nincs szegenyeknek ehhez a temahoz.. mar az is gyanus volt, hogy a "mindenki szuljon csaszarral" dolog nem inditotta be bennem azt a kis motort, ami a hulyesegre szokott beindulni, es ellenerot termel.. de aztan rajottem, hogy tenyleg nincs kozom a temahoz.. Marta kedveert pedig nem irom le harom szoval, hogy milyen jellegu temakhoz nincs kozom, mert azonizibe ki kellene moderalnia. (==Rozsaszinu temak.. ez a Kuckuck ott olyan, mint nalunk a golya?)

Anonymous said...

ja,és én sem szeretem a tejet:D:D

márta said...

Lehetséges, hogy nekem is eszembe jutott az, amit te nem engedtél, hogy eszedbe jusson, aztán jobb, ha az ember automoderálja magát, meg minden...
Amúgy eszembe jut egyik ismert színésznő, vagy énekesnő esete, aki néhány évvel ezelőtt szült, császárral persze ( de lehet, hogy tényleg szükséges volt, nem akarok rosszindulatú lenni), és aztán azt nyilatkozta, hogy már aznap este lement a kórház fordrászatába, hogy rendbehozassa a frizuráját. Mondjuk, tényleg nem mindegy, hogy a gyerek milyennek látja az anyját mindjárt az elején...De ennek már nincs is köze a témához annyira. Nekem is vannak bolondságaim, aztán jólesik kibeszélni azokat, akiknek még nagyobb bolondságai vannak...

Anonymous said...

Jó, hogy náluk a kórházban is van fodrászat, az fontos. Végülis ha túl sokáig vajudik a nő, akkor közben a papa is rendbehozhatja magát, hogy ne unatkozzon.