Thursday, November 29, 2007

Furák ezek a

dalszövegek. Az ember fülébe, agyába bemászik a dallam, hogy alig tud szabadulni tőle, de ha belegondolok a szavakba, az se semmi. Vajon mit írnak meg először, a dallamot, vagy a szöveget? Szerintem a dallamot, és aztán majd megtöltik szavakkal valahogy, ahogy sikerül. Most rá vagyok kattanva a Republic-ra. De akárhogy gondolkozom ( mintha nem lenne jobb dolgom, ugye), fogalmam nincs, mit akarnak mondani ezzel: Nincsen vitánk e végső parlamentben, majd boldog leszek a ninccsel és kevéssel...Jó reggelt jóreggeeeel, Bármit hozol, máááááár nem kell... De ezt már sokkal jobban értem: Mondd el amit érzel, ami fáj, csak ne nekem, Gyere el, gyere el, csak ne velem....Az a jó, az a szép, akinek a szeme kék ( zöld, fekete). Hát ez tiszta őrület. Ilyet én is tudnék írni. Az én szemem barna. A barna szemekről sohase énekelnek. Azért persze továbbra is hallgatom az értelmetlen dalokat, mert azért persze tetszenek, a szösz tudja, miért.

9 comments:

SKata said...

Jaj,de jó,hogy pont a Republic-ról írtál,segítsetek már,van egy számuk,vmi orosz női név a címe!Múltkor hallottam,nemtom mikori a dal,de teljesen beleestem és ez egy cefet érzés,mikor nem és nem jut eszembe:)!

SKata said...

Hehe,most bezzeg eszembe jutott:)))!Tyereskova:))))!
Ajánlom szíves figyelmedbe,Márta:)!

csillag said...

te Márta,fogjál neki szövegeket írni, aztán a sok blogolvasó között hátha akad valaki, aki dallamot szerez hozzá:D
S majd kiadsz egy CD-t, majd sokan megveszik, majd nem tudom :P

márta said...

Nem vettem észre időben az első kommentedet, Kata, tudtam volna a választ!:) Most mondd meg, hogy lehet ilyen című dalt kitalálni! :)
Eszter, sületlenségeket én is tudok írni, de énekelni nem tudom, ki fog...:)

Anonymous said...

A Republicot én is szeretem, régen folyton azt hallgattam, elő kell már vegyem újra. Nekem a "Ha mégegyszer láthatnám" című daluk tetszik meg a "Kék és narancssárga" de csak az emlékek miatt amelyekhez kötődnek. Hallgass Noxot, az is jó.

Anonymous said...

Nekem meg az osztalyfonokom a gimiben azt idezgette toluk neha, mint alapveto es egyetemes igazsagot, h "Aki hulye, az is marad"...:D

márta said...

:)Azt hiszem, az ilyesmi mondataikért van az, hogy minden józan észérv ellenére, mégis és akárhogyisnézve kedvelem őket. Meg az olyanokért is, hogy "repül a bálna", meg " indul a mandula". Totál nonszensz. Na, ezt megbeszéltük.

Anonymous said...

a meseorszagokban is egy csomo non-sense van s megis szivesen latjuk oket emlekeink kozott. amugy meg jo, hogy nem azt fredonalod, hogy "a margit hid alatt" :D

márta said...

Volt már arra is példa.:) De az régen volt, tán igaz se volt. Fátylat rá.