Sunday, November 25, 2007

Azt hiszem,

véletlenül letöröltem valami pósztot, na de mindegy, annyira nem volt fontos. Azon dilemmázok, vajon advent van-e már vagy sem. Van aki azt mondja, igen, más meg, hogy nem. Múlt évben sem tudtam normálisan megállapítani, jól mellészámoltam. Közben meg hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinegemadárnak, s nem azért mondom, de senkise süt nálam finomabb túrós pogácsát.

6 comments:

SKata said...

Nyami,küldjél már online,légyszives!Imádjuk,én meg nem tudok ilyet!
Vagy legalább a receptet:)!

márta said...

Íme a recept egy beképzelt bloggerinától: ugyanannyi tehéntúró, ugyanannyi liszt és margarin. Egy tálban jól megsózva (érzés szerint:)) összedolgozzuk, majd egy éjszakát vagy 3-4 órát hűtjük. Egy cm magas pogácsákat szaggatunk a kinyújtott tésztából, tetejüket megkenjük pirospaprikás tojással és megsütjük őket. (Polcz A. könyvében olvastam)

Anonymous said...

Ilyenkor orulok, hogy nem vagyok katko'.. nem kell toprengenem rajta, hogy advent van-e. (Azt kerdeztem mar, hogy Polcz Alaine nevet hogyan kell kiejteni? Ugyszeretnem polcelánnak mondani!)

márta said...

Én sem vagyok katkó, meg patkó se, meg semmi ilyesmi, csak szoktam koszorút készíteni, és most nem csináltam. Az "e" betűt cseréld fel az "á"-val, de akkor nem gázolhatnál be mások lelkébe, mint elefánt a polcálenboltba, mert annak aztán tényleg nincs értelme.

Anonymous said...

Koszonom!.. hmm. .. nem is.. meg igy is egesz turhetoen hangzik:).

Anonymous said...

Marta, kiprobaltam a receptet - amirol tegnap olvastam es irtam, hogy koszi, de nem akart elerni hozzad - es nagggggyon finom a pogacsa!
Koszi, koszi, koszi! Ha van meg par ilyen tuti recepted, johet az is!