Saturday, November 24, 2007

Vagy egy hete, hogy

olyan népdalhangulatom van. Van ilyen egyáltalán? Ez abból áll, hogy ahányszor csak nem gondolok semmi konkrétra, eszembe jut valami népdalszerű akármi, ami úgy kezdődik, hogy "Nehéz a...", tehát valami siralmas, ugyanakkor édes, de keserű is, tehát valami ilyesmi. Nem is ismerek egy népdalt se, vagyis ha a "Tavaszi szél vizet áraszt" annak számít, akkor azt ismerem. Nem tudom, mit jelenthet ez, szvsz semmit.

3 comments:

Anonymous said...

Ismerek néhány népdalt, de egy sem jut most eszembe ami így kezdődne, hogy "Nehéz a..."
Inkább slágerek jutnak eszembe, pl.
"Nehéz a boldogságtól búcsút venni" vagy "Nehéz a dolga a katonának" meg ilyenek. Ja és ha már népdal, akkor "Hajaj fekete vonat, elvitted a ..." vagy ez sem népdal?

Anonymous said...

Amugy ezek erdekes dolgok, es neha erdemes arra a jelensegre gondolni, amit operans kondicionalasnak hivnak (ha iranyitva tortenik). Egyszer peldaul hihetetlen kesztetesem tamadt megkeresni egy rovid notat, a szoveget es a dallamat a neten.. es kiderult, hogy a szobatarsam ket hettel korabban egesz este azt hallgatta (mialatt en tanultam, vagy nem is tudom).

márta said...

Azt hiszem, előkeresem azt a Deep Forrest dalt, amit egy magyar cigány által felénekelt nóta köré sikerítettek, hátha attól megnyugszik a lelkem. Már csak a címe kell eszembe jusson...