Thursday, June 21, 2007

Hogy ne csak

a tipródásaimmal untassalak titeket, elmondom, hogy egyfajta "kulturális beilleszkedésben" szenvedek mostanság. Nem szigorúan vett vonneguti értelemben, mert azért ellavírozok én valahogy a mai modern világban, csak néha nem tudok mit kezdeni ezzel a sok internet-adta kommunikációs lehetőség-mindenséggel. Gondolok itt a skypra, meg van egy másik ilyen is, talán m betűvel kezdődik, sehogyse jut eszembe a neve, de mindenki tudja használni, csak én nem. Aztán az iwiw-et még értem, meg célom is van vele kapcsolatban ( a 100-as, ugye), de annyi mindenféle ilyen rendszerbe kapok meghívót, hogy csoda. Van olyan, hogy Hi5, az olyasmi, hogy mindenki tesz fel képeket magáról, aztán a többiek kommentálják. Hát ezek jók, főleg a tinilányok tetszenek, mert feltesznek vagy húsz beállított képet magukról, aztán a kommentek: Jaj, de édi, jaj, de cuki, muki ,meg ilyesmi. Aranyosak nagyon, majd kinövik. Aztán bekeveredtem a MyVipbe, van vagy 3 ismerősöm ott is, aztán kapom a meghívást mindenféle ismeretlen fickótól, de ezeket nem veszem figyelembe. Az iwiw-en volt már, hogy elfogadtam ismerősnek olyat is, akit sose láttam, de csak azért,mert bizalomgerjesztő volt az arca. Azért írhatott volna egy sort aztán, hogy miért is jelölt be. Na, hát ilyenek vannak...

2 comments:

Anonymous said...

- Itt eredetileg arrol irtam volna, hogy az iWiwes noszemelyek rosszul reagaljak le a vadidegenek bejeloleset, de aztan eszembe jutott, hogy mivel ez egy ilyen ismerosjelolgetos oldal, ezert vegul is az teljesen olyan, mint egy leszolitas; ugyhogy elszegyelltem magam (pedig-pedig.. 10-20-nal tobb idegent meg nem is jeloltem be, es csak ritkan vagyok olyan kialvatlan, hogy egy veletlenszeru varos "Krisztina" nevu leanyait egyesevel kezdem atnezegetni.. mindig mindenki gondoljon ra az adatlapkitoltes kozben, hogy ilyen ketes alakok is elerhetik az adatait!).
- A Skype foleg arra jo, hogy ha kollegiumban laksz, akkor a szobatarsaid az intim maganeleted minden apro reszletet megismerjek (mivel ott az ember mikrofonozni szokott=hasbeszelni) .. az msn szinte chat..
- arra hasznosak, ha gyorsan el kell erned valakit, mert szemelytelenebbek, mint a telefon, es az ember kozvetlenebb..
- ezen kivul nem tudom.. vadidegenekkel valo jopofaskodasra is jo, meg arra is, hogy ezer eves baratsagok menjenek tonkre, amikor a Baratok kozt elvonja a figyelmed, es veletlenul ottfelejtodik az X. beszelgetes ablaka.

márta said...

Amúgy már haladok a beilleszkedéssel. Mert a gmail-es címemen már chat-eltem is. Annyira tényleg nem bonyolult.
Az viszont érdekes amit mondasz, hogy minél személytelenebb egy ilyen eszköz, annál közvetlenebb az ember. Nem ellentmondásos ez egy kicsit? Egy pillanatig annak tűnt...Fura ez a világ. Mondom, hogy kulturális beilleszkedésben szenvednek egyesek. Már az is nagyon fura, és része ennek a mai világnak, hogy te például sok mindent tudhatsz rólam, és én például meg alig valamit rólad, bár az fontos infó, hogy a "Krisztina" nevű leányzók tetszenek :)